Gratis online magazine over smart warehousing en AI

Gratis online magazine over smart warehousing en AI

Veel is er te doen over AI en de toepassing daarvan in warehouses. Twee expertartikelen in dit online magazine van Logistiek.nl gaan daarover. Hoewel steeds met klem wordt gewezen over de noodzaak om te beschikken over kwalitatief hoogwaardige datasets - dat kan flink roet in het eten gooien - is de belofte van AI onverminderd groot: ook zonder grote investeringen flink optimaliseren en de doorbraak van robotisering ook in pick-and-place toepassingen.

Elke maand brengt Logistiek.nl een nieuw online magazine met een ander logistiek aandachtsgebied. Daarin achtergrondverhalen, interviews, video's en praktijkverhalen. Dit online magazine heeft smart warehousing als centraal thema.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Rutger Thielen
  • Warehouse van de toekomst is duurzamer en slimmer
  • Drie genomineerden voor Logistica Awards 2024
  • Monique van den Broek: 'Met AI kosten laag van optimalisatie'
  • Dnata Schiphol geeft luchtvrachtafhandeling nieuwe vleugels
  • Update september 2024
  • KPU-bedrijf denkt na over (deels) uitbesteden logistiek
  • Heico Sandee wacht op échte doorbraak robotisering met AI
  • Locatiekeuze van.. Ubbink

Inspiratie van... Rutger Thielen

Twintig jaar gooide Rutger Thielen de beuk erin als rugbyer, twintig jaar deed hij hetzelfde als logistiek manager bij zowel verladers als vervoerders. Nu is hij fulltime hbo-docent logistiek aan de Buas in Breda. Maar een flinke scrum gaat hij nog altijd niet uit de weg.

Warehouse van de toekomst is duurzamer en slimmer

Hoe ziet het warehouse van de toekomst eruit? Gezien de vele discussies hierover, is dat een actuele vraag. Het is om die reden een van de grote vraagstukken waar ceo Coert Zachariasse zich samen met zijn collega’s van Delta Development op stort. Het antwoord is meer focus op het duurzame karakter van gebouwen die straks gerealiseerd gaan worden en verlaging van de totale CO2-footprint van elk bouwproject. Daarnaast probeert de vastgoedontwikkelaar de gebouwen ook zo slim mogelijk te ontwikkelen.

Logistica Awards 2024

Begin november is de vakbeurscombinatie Logistica/ICT & Logistiek weer te vinden in de Jaarbeurs te Utrecht. Elke twee jaar is er ook Logistica Award voor een opvallende, innovatieve oplossing op logistiek gebied. Dit zijn de drie genomineerden die dit jaar meedoen.

Expert Monique van den Broek

Met de enorme opkomst van AI ontstaan ook nieuwe mogelijkheden om magazijnprocessen te optimaliseren, zonder dat daar enorme investeringsbudgetten voor moeten worden vrijgemaakt. Het vraagt wel om meer kennis over de manier waarop data beschikbaar komt en wat daar dan mee kan worden gedaan.

Dnata Schiphol vrachtterminal

Het allernieuwste luchtvrachtafhandelingscentrum op Schiphol-Rijk staat op het punt van opleveren. Opmerkelijk is dat afhandelaar Dnata sterk heeft ingezet op automatisering van de transportbewegingen in het centrum om minder afhankelijk te zijn van de factor arbeid.

Update september 2024

Vastgoedvolume terug op niveau - DB Schenker toch naar DSV - Woningen voor arbeidsmigranten - Katoen Natie start met dc in Born

KPU-bedrijf denkt na over uitbesteden logistiek

Dit voorjaar ontving het KPU bedrijf op de militaire basis in Soesterberg een geselecteerde groep logistiek dienstverleners. Ze kregen een indrukwekkende rondleiding en vervolgens de vraag welk deel van de activiteiten ze zouden kunnen overnemen. Dat uitbestedingsproces is nog volop gaande; gemakkelijk zal het niet zijn gezien de bijzondere taken.

Heico Sandee wacht op échte doorbraak

De doorbraak van pick-and-place robots in magazijnen loopt achter bij gerobotiseerd transport (AMR) en automatische opslagsystemen. Heico Sandee van Smart Robotics weet hoe dat komt en ook dat AI op het punt staat om deze vorm van robotisering nu snel geaccepteerd te krijgen.

Locatiekeuze van... Ubbink

De verhuizing van Ubbink naar Dieren is niet zomaar een verhuizing. Het dc vervangt drie externe magazijnen, het in- en outboundproces zijn voor het eerst geautomatiseerd en er is tevens in-house een routeplanning ontwikkeld voor huisvervoerder Vossen.

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?

Gratis online magazine over smart warehousing en LogiMAT

Gratis online magazine over smart warehousing en LogiMAT

Ondanks de politieke discussie over nut en noodzaak van XL logistieke centra in dit land, bouwen bedrijven als Plus onbekommerd door. Ook vanuit bijvoorbeeld Zweden zien nieuwkomers als Logent (NA-KD) kans om zich juist hier te vestigen. Mooie verhalen ook over inmiddels goed gevulde bedrijvenparken: Fokker Logistics Park en XL Businesspark Twente. Verder: de impact van AI en AMR's.

Smart warehousing - Lees het gratis online magazine

Smart warehousing - Lees het gratis online magazine

Tal van nieuwe en bestaande aanbieders komen met hun robotsystemen voor het automatiseren van warehouseprocessen. Sommigen - Colruyt - bedenken toch liever zelf een oplossing. Ook dat is een optie. Nieuwe mogelijkheden dienen zich aan en nodigen uit om na te denken over toepassing. Niet vergeten dat er ook valkuilen zijn, die een mechanisatietraject flink dwars kunnen zitten.

Gratis online magazine - de opmars van smart warehousing

Gratis online magazine - de opmars van smart warehousing

Automatisering is met een opmars bezig. Wat is nou bepalend voor het lucratief inzetten van een AMR? Experts geven zeven tips. Verder kun je in dit gratis online magazine van Logistiek.nl binnenkijken in Radial's nieuwe gerobotiseerde warehouse in Groningen. Het valt het de jury van de Top 100 Logistiek Dienstverleners op dat bedrijven steeds meer kijken naar energiebeheer en de inzet van alternatieve energiebronnen.

Online magazine maart 2023: Smart warehousing

Online magazine maart 2023: Smart warehousing

Eindelijk is het zo ver: Plus is begonnen met uitleveren vanuit het nieuwe, geautomatiseerde dc in Oss. De supermarktketen is niet de enige die het warehouse automatiseert en robotiseert. Wat maakt de Autostore-installatie bij Kruitbosch zo bijzonder? En hoe kun je zonder poespas testen met robots? Dat en veel meer in dit nieuwe online magazine van Logistiek.nl.