Gesponsord

Vijf tips om het magazijn veiliger te maken, zónder kosten

Vijf tips om het magazijn veiliger te maken, zónder kosten

Jaarlijks vinden er honderden ongevallen plaats in magazijnen in Nederland, waarbij tientallen personen zwaargewond raken. Sommige ongevallen hebben zelfs een dodelijke afloop. Vijf tips om het magazijn vandaag nog veiliger te maken, zónder kosten

Behalve letsel, leiden ongevallen ook tot hoge kosten, Denk bijvoorbeeld aan schade aan voertuigen of materiaal, kosten voor de vervanging van deze voertuigen of schadeclaims. Om nog maar te zwijgen over eventuele boetes van de Inspectie SZW. Alle reden dus om niet langer te wachten met het veiliger maken van het magazijn. Maak vandaag nog een start door onderstaande tips toe te passen:

Tip 1: ruim het magazijn op

Een opgeruimd en schoon magazijn staat niet alleen netjes, het verkleint ook nog eens de kans op een ongeluk. Voetgangers kunnen bijvoorbeeld struikelen over dozen of rondslingerend verpakkingsmateriaal in een niet-opgeruimd magazijn. Zeker als ze ook nog eens met dozen in hun handen lopen. Iedere dag dus even het magazijn opruimen kan een hoop ellende voorkomen.

Tip 2: geef eenduidige instructies

Het personeel dat met heftrucks of andere voertuigen rijdt, kan erg divers zijn. Zeker in de vakantieperiode of wanneer er in ploegendiensten gewerkt wordt. Het is daarom belangrijk om duidelijke instructies te geven over hoe er gewerkt wordt en hoe we het met z’n allen veilig houden. Neem hiervoor de tijd. Dit betaalt zichzelf namelijk altijd terug.

Tip 3: stimuleer positief gedrag

Het magazijn veiliger maken staat of valt met de mensen binnen de organisatie. Medewerkers moeten gestimuleerd worden om ervoor te zorgen dat het veilig wordt en blijft in het magazijn. Dit houdt bijvoorbeeld in dat iemand geen rommel laat slingeren, eerst de ene taak afmaakt en dan pas aan de andere begint en om het welzijn van collega’s denkt. Belangrijk in het teweegbrengen van deze verandering is om goed gedrag te belonen.

Tip 4: zorg dat schade gemeld wordt

Het is belangrijk dat medewerkers het uit zichzelf melden als ze schade hebben veroorzaakt. Vaak is het een kwestie van schade niet durven melden, zeker als er aan de buitenkant van bijvoorbeeld de lading op de pallet niets te zien is. Als de klant uiteindelijk constateert dat er goederen beschadigd zijn, kost het veel meer om de goederen te vervangen dan wanneer dit meteen gemeld zou zijn.

Tip 5: vorken zijn voor pallets

Even de heftruck pakken om iets hoog in een stelling te bekijken. Het is zo aantrekkelijk om het even te doen, maar tegelijkertijd is het bijna vragen om ongelukken. Gebruik bij werken op hoogte dan ook altijd een hoogwerker.

Meer tips over veilig werken in het magazijn? Lees dan hier verder.

Dit artikel is gesponsord door GrootJebbink.

Stijn Vantilt

Blooloc registreert alle bewegingen in het magazijn

Heftrucks lijken meer dan ooit op data-genererende apparaten. Vanuit België komen nu twee oplossingen op de markt die zowel de veiligheid bewaken als de productiviteit een extra zetje geven. Grote heftruckfabrikanten omarmen de nieuwe technologie.

Boris Berghmans

Essensium maakt heftrucks veiliger met vision en AI

Heftruckincidenten blijven zich voordoen, veel daarvan is terug te voeren op rijgedrag. Vanuit België komen nu twee oplossingen op de markt die zowel de veiligheid bewaken als de productiviteit een extra zetje geven. Grote heftruckfabrikanten omarmen de nieuwe technologie.

Til met eLogiq warehouses naar een hoger niveauGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Til met eLogiq warehouses naar een hoger niveau

"In de intralogistiek is het essentieel om inzicht te hebben in magazijnprocessen om efficiëntie te verhogen en kosten te beheersen," vertelt Managing director Bryan Beutels van Element Logic. Daarom ontwikkelde zijn bedrijf eLogiq, een geavanceerde tool die werkt als een extensie van de installatie. eLogiq helpt je automatische magazijnen slimmer in te richten.

Logistieke trends en WMS- en TMS-systemenGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Logistieke trends en WMS- en TMS-systemen

De logistieke sector in West-Europa bevindt zich midden in een transformatie, gedreven door versnelde e-commerce groei, verduurzamingsvereisten en veranderende klantverwachtingen. In het afgelopen decennium is de vraag naar snelle, betrouwbare en duurzame logistieke diensten sterk toegenomen, met een duidelijke nadruk op flexibele en efficiënte supply chains. De globalisering en digitalisering brengen zowel nieuwe kansen als uitdagingen voor logistieke dienstverleners met zich mee die bepalend zijn voor de winnaars van overmorgen.