eLogiq: de toekomst van warehouse analytics

eLogiq: de toekomst van warehouse analytics

"In de intralogistiek is het essentieel om inzicht te hebben in magazijnprocessen om efficiëntie te verhogen en kosten te beheersen," vertelt Managing director Bryan Beutels van Element Logic. Daarom ontwikkelde zijn bedrijf eLogiq, een geavanceerde tool die werkt als een extensie van de installatie. eLogiq helpt je automatische magazijnen slimmer in te richten.

"Automatisering wordt als het ware een belangrijke collega, die - afhankelijk van jouw aansturing - de efficiëntie van de gehele operatie naar een hoger niveau tilt," aldus Bryan Beutels van Element Logic. "Om bedrijven te helpen het maximale uit deze samenwerking te halen, biedt eLogiq directe inzichten die jou in staat stellen om snel en nauwkeurig bij te sturen."

Operationele sturing en real-time inzichten

Managing director Bryan Beutels van Element Logic.
Managing director Bryan Beutels van Element Logic.

"Met eLogiq heb je een directe blik op de productiviteit in je magazijn en kun je jouw plannen aanpassen op basis van real-time data. Stel je eens voor dat je order waves en de teamindeling kunt optimaliseren, simpelweg door live productiviteitscijfers te volgen," vertelt Beutels. "Dit maakt het mogelijk om niet alleen dagelijkse deadlines te halen, maar ook personeelskosten met 2-4% te verlagen. In plaats van achteraf te reageren op knelpunten, heb je met eLogiq de mogelijkheid om je processen continu te optimaliseren en klanten altijd op tijd te bedienen."

Proactief onderhoud op jouw voorwaarden

eLogiq geeft je de controle over onderhoud, waardoor je kosten kunt beheersen, stilstand kunt vermijden en onderhoudsmomenten kunt afstemmen op drukke periodes. Zo zorg je ervoor dat je magazijn altijd optimaal functioneert, zonder ongeplande onderbrekingen.

Naadloze integratie met jouw huidige systemen

De flexibiliteit van eLogiq maakt het eenvoudig om deze tool te integreren met bestaande systemen. Zo combineer je data uit verschillende bronnen voor een compleet overzicht van je operaties, en kun je het maximale uit je magazijn halen. eLogiq past zich aan aan jouw unieke behoeften, of je nu een klein magazijn beheert of een grootschalige logistieke operatie aanstuurt.

Dit artikel is gesponsord door Element Logic.

De uitdagingen van warehouse-operaties

De uitdagingen van warehouse-operaties

Warehouses zijn een belangrijk onderdeel van moderne supply chains. Ze zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat goederen efficiënt, effectief en op tijd de klanten bereiken. Toch zijn een hoop van deze locaties toe aan vernieuwing. Om echt effectieve operaties te garanderen en om een belangrijke schakel te blijven zijn er meer investeringen en middelen nodig.

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het schuurt'

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het...

Er is veel winst te behalen als je van jouw leveranciers stabiele leveranciers weet te maken. Maar heb jij het lef om keuzes te maken? Slimstock geeft groei-ambitie vorm.

De drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.

Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency

"Slimme innovaties zijn bij ons de backbone van de oplossingen. Niet het doel, maar het middel. We richten ons specifiek op opslag- en orderpickactiviteiten van onze klant en maken dan op maat een schaalbare oplossing met onze gestandaardiseerde componenten, geschikt voor de korte én de lange termijn." Dat zegt Pim de Vrind, New Business director Benelux bij Kardex Remstar. Hij werkt in het hart van de innovaties die het bedrijf een onderscheidende positie op de markt hebben gegeven.

Op kantoren hoor je het geluid van een airco pas, als het systeem aan het einde van de dag uitgaat. En zelfs als geluid echt aanwezig is ga je eraan wennen.

Een stille sorteeroplossing; wat is stil en hoe stil is jouw sorter?

In verband met de gezondheid van de operators worden aan ergonomie en veiligheid hoge eisen gesteld. Zeker als je overgaat tot automatisering. In elk bedrijf draait het immers om de mensen. Toch is er één ding dat vaak over het hoofd wordt gezien: geluid. Daarom is het bij de aanschafoverwegingen van een sorter ook van belang om geluidsniveaus mee te nemen.