De uitdagingen van warehouse-operaties

De uitdagingen van warehouse-operaties

Warehouses zijn een belangrijk onderdeel van moderne supply chains. Ze zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat goederen efficiënt, effectief en op tijd de klanten bereiken. Toch zijn een hoop van deze locaties toe aan vernieuwing. Om echt effectieve operaties te garanderen en om een belangrijke schakel te blijven zijn er meer investeringen en middelen nodig.

Voor de ondersteuning van de toekomst van hun organisaties zijn veel warehouses toe aan vernieuwing. Om beter te begrijpen voor welke uitdagingen bedrijven staan, gaf Manhattan Associates marktonderzoeksspecialist Vanson Bourne de opdracht om 2000 supplychainprofessionals in verschillende landen en branches te interviewen. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreid een onderzoeksrapport.

De meeste organisaties willen verbetering van de IT

De meeste organisaties worstelen met hun huidige warehouse-activiteiten, waarbij de meerderheid in elk land van mening is dat de IT-infrastructuur van hun warehouse-operaties enige of veel verbetering nodig heeft. Omdat warehousing zo'n belangrijk onderdeel vormt van de supply chain, kan dit gevolgen hebben voor organisaties: het kan bepalen of ze al dan niet kunnen voldoen aan de verwachtingen en eisen van klanten of kunnen profiteren van nieuwe kansen.

De grootste uitdagingen

Bijna alle organisaties melden dat ze een aantal uitdagingen in hun warehouse-operaties ervaren. De top drie van de uitdagingen bestaat uit: verouderde IT-hardware en -software, omgaan met operationele complexiteit en problemen bij het beheren van bestellingen uit verschillende kanalen (bijvoorbeeld in de winkel/e-commerce).

Het menselijke element

Het behouden en inplannen van personeel is voor de meeste organisaties ook een uitdaging. 84% van de organisaties meldt problemen met het behouden van personeel. Van de onderzochte branches worstelen de farmaceutische industrie, de branche voor consumptiegoederen en de detailhandel/groothandel het meest met personeelsplanning.

Blik op de toekomst

Medewerkers zijn enthousiast over de mogelijkheden van generatieve AI (75%) en robotica (72%) om hun functie te verbeteren, waarbij GenAI en vergelijkbare 'low-code'-toepassingen het creëren van geavanceerdere mogelijkheden en efficiëntere toepassingen vergemakkelijken. Om aan deze prioriteiten te voldoen, is innovatie nodig om ervoor te zorgen dat het warehouse helemaal klaar is voor de toekomst: operaties vereenvoudigen, voldoen aan de toegenomen vraag en verbeteren van de personeelservaring.

Dit artikel is gesponsord door Manhattan.

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het schuurt'

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het schuurt'

Er is veel winst te behalen als je van jouw leveranciers stabiele leveranciers weet te maken. Maar heb jij het lef om keuzes te maken? Slimstock geeft groei-ambitie vorm.

De drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.

Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency

"Slimme innovaties zijn bij ons de backbone van de oplossingen. Niet het doel, maar het middel. We richten ons specifiek op opslag- en orderpickactiviteiten van onze klant en maken dan op maat een schaalbare oplossing met onze gestandaardiseerde componenten, geschikt voor de korte én de lange termijn." Dat zegt Pim de Vrind, New Business director Benelux bij Kardex Remstar. Hij werkt in het hart van de innovaties die het bedrijf een onderscheidende positie op de markt hebben gegeven.

Op kantoren hoor je het geluid van een airco pas, als het systeem aan het einde van de dag uitgaat. En zelfs als geluid echt aanwezig is ga je eraan wennen.

Een stille sorteeroplossing; wat is stil en hoe stil is jouw sorter?

In verband met de gezondheid van de operators worden aan ergonomie en veiligheid hoge eisen gesteld. Zeker als je overgaat tot automatisering. In elk bedrijf draait het immers om de mensen. Toch is er één ding dat vaak over het hoofd wordt gezien: geluid. Daarom is het bij de aanschafoverwegingen van een sorter ook van belang om geluidsniveaus mee te nemen.

Marijn Roes was nauw betrokken bij de bouw van het hoogbouw koelvriesmagazijn in Corby.

Diepgevroren opslag: boeiende samenwerking tussen NewCold en SSI Schäfer

Voedsel blijft langer vers blijft als het diepgevroren is; de vraag naar gekoelde opslag neemt dan ook alleen maar toe. Daarnaast is er een groot tekort aan arbeidskrachten in de Verenigde Staten en Europa. Opslagcapaciteit en krapte op de arbeidsmarkt hebben ertoe geleid dat de vraag naar grote centrale opslag van food & beverage enorm is gestegen. Spelers in de diepvriessector staan voor grote logistieke uitdagingen.