Waarom bol.com koos voor een relatief onbekend WMS? (video)

Waarom bol.com koos voor een relatief onbekend WMS? (video)
Harm Jans (l) van bol.com

Bol.com heeft een vrij onbekende WMS partij gekozen voor zijn dc in Utrecht Een uitvoerige toelichting op de keuze voor Hardis. .

Tijdens de WMS-dag 2017 gaf Harm Jans, binnen bol.com verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe pakket, een uitvoerige toelichting. In aparte sessie liep hij met meer dan 100 deelnemers de afwegingen langs, die de webshop hadden doen besluiten te kiezen voor het Franse Hardis.

WMS als maatpak

De kern van het pakket Reflex voldeed maximaal aan de verwachting, maar net zo belangrijk is dat bol.com zelf kan werken aan belangrijke plug-ins, die het WMS als een maatpak doen aanvoelen.
“We hoeven niet zelf aan de kern te sleutelen. Maar zelf kunnen we wel van alles toevoegen met onze uitgebreide staf aan ICT professionals. Dat vereist wel goed partnership.

Lees ook
WMS selectie: hoe pakt bol.com dat aan?

Hardis bleek bereid om de benodigde kennis over te dragen aan ons”, zegt Jans. Bol.com heeft nu een competence center in Utrecht, waar mensen van bol.com, Hardis en Ingram Micro (voorheen Docdata) werken aan het optimale WMS. Daarvan is al een eerste versie live in een apart dc in Waalwijk, waar bol.com de producten met afwijkende afmetingen afhandelt.

Dit waren de vragen waar Jans met het implementatieteam zich over heeft gebogen:

  • Hoe sluiten we andere webwinkels aan op onze systemen?
  • Hoe passen we op basis daarvan onze processen en het WMS aan?
  • Waarom hebben wij een specifiek ontwikkeld WMS nodig?
  • Wat doen we om de steeds wisselende groep operators goed te helpen?
  • Wat heeft het WMS-pakket Reflex in de kern te bieden?
  • Waarom koos bol.com voor een stapsgewijze implementatie?
  • Op welke punten en op welke manier is het pakket getest?
  • Waarom een eerste implementatie op een bestaande site?
  • Hoe verliep het partnership tussen de drie partijen?

Terugblik op de WMS-dag in het meinummer van Logistiek, dat deze week verschijnt.
Vraag nu een gratis proefabonnement aan

Heres Stad

Heres Stad

Hoofdredacteur Logistiek.nl

VIDEO - ICT&Logistiek en Logistica vooral op woensdag groot succes

VIDEO - ICT&Logistiek en Logistica vooral op woensdag groot succes

Met name op woensdag was het druk in Jaarbeurs Utrecht. Diverse standhouders zeggen dat niet alleen het hoge aantal bezoekers op die dag opviel, maar dat ook de kwaliteit van de gesprekken enorm goed was.

Nicolas Gueuzurian, marketing- en e-commercedirecteur bij Auchan Retail Luxemburg

Slimme robots maken piekperiodes supermarkt Auchan beheersbaar

In het magazijn van supermarkt Auchan in Luxemburg zijn sinds kort 37 slimme Skypod-robots van Exotec aan het werk. Dit robotsysteem verhoogt de snelheid, flexibiliteit en efficiëntie van de e-commerceorderverwerking van de supermarkt flink. De piekperioden, zoals Black Friday, zijn beter beheersbaar en de werkdruk voor medewerkers is verlaagd, waardoor ze zich beter kunnen focussen op klantgerichte taken. "Online boodschappen doen is een zware klus. Onze medewerkers liepen gemiddeld vijftien kilometer per dag en tilden zware gewichten. Daarom besloten we dat we veel verder moesten gaan met technologie", zegt Nicolas Gueuzurian, marketing- en e-commercedirecteur bij Auchan Retail Luxemburg.

Pepsi automatiseert eerste magazijn in Polen met Mecalux

Pepsi automatiseert eerste magazijn in Polen met Mecalux

PepsiCo heeft zijn eerste volledig geautomatiseerde magazijn in Polen in gebruik genomen, in samenwerking met intralogistiek bedrijf Mecalux. Vanuit de fabriek in Środa Śląska in het westen van Polen worden dagelijks duizenden pallets gedistribueerd naar onder andere Polen en Duitsland. De fabriek verwerkt jaarlijks 60.000 ton aardappelen en 15.000 ton maïs tot bekende producten zoals Lay's en Doritos.

Smart warehousing hoeft dankzij AI niet veel geld te kosten

Smart warehousing hoeft dankzij AI niet veel geld te kosten

Het is helemaal niet nodig om miljoenen uit te geven aan robotisering om het warehouse een stuk efficiënter te maken. Dat kan ook door het slim toepassen van data science en AI. "Ga er gewoon mee aan de slag", zegt Monique van den Broek van CQM en ze legt uit hoe precies.