KSZ Transport zet in op groene groei met e-trucks

KSZ Transport zet in op groene groei met e-trucks

KSZ Transport gaat een belangrijke stap maken in hun duurzaamheidsstrategie. Met de geplande investering in elektrische vrachtwagens voor 2025, geeft het bedrijf een duidelijk signaal af: duurzaamheid is geen bijzaak, maar een kernonderdeel van hun bedrijfsvoering.

Commercieel directeur Richard Valkenburg van KSZ Transport licht toe: "We zijn trots op onze groeiende rol in de retaildistributie, maar we realiseren ons ook dat de markt steeds meer vraagt om milieuvriendelijke oplossingen. Met de aanschaf van onze eerste twee elektrische vrachtwagens willen we een significante bijdrage leveren aan de reductie van CO₂-uitstoot."

Anticiperen

Valkenburg benadrukt het belang van deze investering voor zowel het bedrijf als de samenleving. “De druk om duurzamer te werken komt niet alleen vanuit de overheid, maar ook vanuit onze klanten. Stedelijke centra worden steeds meer gesloten voor voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden, en we moeten anticiperen op deze verandering. Onze klanten, zoals Jumbo en Nettorama, willen erop kunnen rekenen dat wij hun goederen op tijd én duurzaam kunnen leveren.”

Volvo

De eerste twee elektrische vrachtwagens die KSZ Transport in 2025 aanschaft, zullen van het merk Volvo zijn, met een actieradius van 300 kilometer. "Dit is een pilot," legt Valkenburg uit. "We willen data verzamelen om te zien hoe deze vrachtwagens presteren binnen ons distributienetwerk. Op basis daarvan kunnen we verdere investeringen doen, vooral omdat Volvo al werkt aan een model met een actieradius van 600 kilometer, wat voor ons nog interessanter is.”

Jong en ambitieus

KSZ Transport is een jong, ambitieus bedrijf dat zich snel heeft ontwikkeld tot een belangrijke speler in de winkeldistributie. Met 75 vrachtwagens en plannen om uit te breiden naar 85 dit jaar, richt het bedrijf zich op verdere groei. Valkenburg: “Duurzaamheid gaat niet alleen over elektrische vrachtwagens. We investeren ook zwaar in onze IT-infrastructuur, waardoor we nauwkeurige rapportages kunnen leveren over onze CO₂-uitstoot per rit en per klant. Op deze manier kunnen we onze klanten laten zien dat we actief werken aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk."

De focus op duurzaamheid en innovatie blijkt ook uit plannen om het bedrijfspand te verduurzamen met zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen. "Het gaat niet alleen om wat er op de weg gebeurt, maar ook om hoe we ons bedrijf als geheel runnen. Van elektrische auto's voor medewerkers tot het afschaffen van plastic bekertjes op kantoor – we nemen op alle niveaus onze verantwoordelijkheid."

Blik op de toekomst

KSZ Transport kijkt niet alleen naar duurzaamheid, maar ook naar uitbreiding en diversificatie. "We willen de komende jaren groeien, zowel autonoom als via overnames. Daarnaast verkennen we nieuwe markten, zoals de bouwsector, waar we palletdistributie en andere logistieke oplossingen kunnen aanbieden. Dit stelt ons in staat om onze klanten nog beter te ontzorgen." Bij KSZ Transport draait alles om vooruitgang en het maximaliseren van mogelijkheden. "We willen de beste logistieke dienstverlener worden," zegt Valkenburg. Dit betekent dat we voortdurend streven naar verbetering, zowel in de kwaliteit van onze dienstverlening als in de uitbreiding van onze activiteiten en ons netwerk. Door kritisch en creatief te werken aan nieuwe oplossingen, laten we geen kans onbenut en blijven we innoveren om onze klanten optimaal te bedienen. Zo bouwen we samen aan een duurzame en toekomstgerichte logistieke sector.”

Dit artikel is gesponsord door KSZ Transport.

Emons verduurzaamt Aldi transporten UK en Ierland

Emons verduurzaamt Aldi transporten UK en Ierland

Vorig jaar heeft Emons Cargo 2WIN bijna anderhalf miljoen kilogram aan CO2-uitstoot bespaard voor een Duitse voedselproducent door het transport naar Aldi dc's te optimaliseren. Pallethoogtes zijn aangepast. Met twee wagens kan nu waar voorheen drie ritten voor nodig waren.

Cornelissen opent laadplein met acht palen in Tilburg

Cornelissen opent laadplein met acht palen in Tilburg

Cornelissen Transport heeft een groot eigen laadplein in gebruik genomen in Tilburg. Met de acht nieuwe laadpalen heeft het bedrijf voldoende laadcapaciteit tot de tweede helft van 2026. De opening van het nieuwe laadplein aan de Centaurusweg onderstreept de vastberadenheid van de logistiek dienstverlener om bij te dragen aan de transitie naar emissievrij transport. Een reis die volgens het bedrijf alleen succesvol kan zijn door intensieve samenwerking met partners in de hele keten.

Breytner en Naturalis vervoeren fossiel zonder fossiel - VIDEO

Breytner en Naturalis vervoeren fossiel zonder fossiel - VIDEO

Natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden heeft een bijzondere logistieke operatie opgezet om hun unieke vondst triceratops-fossielen in het hele land tentoon te kunnen stellen. De dinosaurussen, in 2013 opgegraven in Wyoming, reizen met een elektrische truck van zero-emissievervoerder Breytner door Nederland. Fossiel vervoer zonder fossiel. "Het lijkt wel een militaire operatie", zegt Marie-José Baartmans, oprichter en directeur van zero-emissie transportbedrijf Breytner.

Hoogvliet accelereert met elektrische trucks en slimme aanhangers

Hoogvliet accelereert met elektrische trucks en slimme aanhangers

Bijna de helft van het eigen wagenpark van Hoogvliet werd afgelopen tijd vernieuwd. Naast twaalf dieseltrucks werden voor het eerst drie elektrische Volvo-trucks in gebruik genomen. Ook werd een speciale aanhanger ontwikkeld voor het bijzondere afzetbakkensysteem waarmee de vrachtwagens van de supermarktketen rondrijden. "Onze focus ligt vooral op schoner en slimmer rijden. Daar zijn deze nieuwe aanhangers een perfect voorbeeld van", benadrukt transportmanager Kees Twilt.