Gratis online magazine met als thema logistieke dienstverlening

Gratis online magazine met als thema logistieke dienstverlening

Voor de derde keer op rij voert DHL de Top 100 Logistiek Dienstverleners aan, voor Ceva Logistics en GXO Logistics. DHL blijft daarmee de grootste en belangrijkste speler in de markt. VTS Transport & Logistics werd gekroond tot meest innovatieve mkb'er van 2024. In dit online magazine blikken we onder meer nog één keer terug op de bekendmaking. Ook gaan juryleden in gesprek met opvallende bedrijven. Want waar liggen nu precies de knelpunten en de kansen?

Elke maand brengt Logistiek.nl een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Daarin achtergrondverhalen, interviews, video's en praktijkverhalen. Dit online magazine staat volledig in het teken van logistieke dienstverlening.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Simone Smedes
  • Top 100 LDV: DHL en VTS vieren het feestje
  • CSRD rapportage - dit is wat de koplopers doen
  • Juryleden in gesprek met opvallende logistiek dienstverleners
  • Hoe verwerkt UPS de merchandise van Liverpool FC?
  • Vechten voor acceptatie - Manon van Opdorp vertelt haar verhaal
  • Dino's reizen fossielvrij het land door
  • Jonge logistics engineers zoeken naar verhaal achter data
  • Cityhub van DHL in Arnhem is een echte voorbeeldlocatie
  • Jongeneel vervangt maatwerk door standaard TMS

Inspiratie van... Simone Smedes

In afgelopen twintig jaar heeft ze zich nooit druk gemaakt over het verloop van haar carrière. Simone Schouten-Smedes volgt de loop van de rivier en ziet wel waar ze uitkomt. Zolang er maar voldoende afwisseling is en het ambitieniveau haar aanspreekt.

Top 100 LDV: DHL en VTS vieren het feestje

Voor de derde keer op rij voert DHL de Top 100 Logistiek Dienstverleners aan. Ook in 2024 blijkt dit bedrijf de grootste en daarmee belangrijkste speler op de markt. VTS Transport & Logistics uit Boxmeer is uitgeroepen tot meest innovatieve mkb'er binnen de Nederlandse logistiek.

CSRD rapportage - dit is wat de koplopers doen (video)

Steeds meer logistiek dienstverleners krijgen te maken met de CSRD. Wat zijn hiervan de gevolgen? Duurzaamheidsadviseur Emma Kallen gaat op bezoek bij Jeroen van Wensen (DFDS), Maik Backx (Zijderlaan Transport), Tjebbe Nabuurs (Nabuurs) en Claudia Verhoek van (Verhoek Europe) om door te praten over dit hot topic.

Juryleden in gesprek met opvallende logistiek dienstverleners

LDV'ers moeten meer en meer innoveren om een goede positie in de Top 100 Logistiek Dienstverleners te bemachtigen. Wie vielen dit jaar nou vooral op? Ook dit jaar hebben panelleden gekeken naar innovatieve concepten, waarmee logistiek dienstverleners zich willen onderscheiden. Maar hoe zit het nou precies? En wat is de langetermijnvisie? Juryleden gaan hierover in gesprek met opvallende bedrijven.

Hoe verwerkt UPS de merchandise van Liverpool FC? (video)

De Engelse voetbalclub Liverpool heeft recent samen met logistiek partner UPS het eerste internationale fulfilment center (fc) geopend in Roermond. Met dit geautomatiseerde fc streeft de club ernaar om retailbestellingen sneller, goedkoper en efficiënter te kunnen leveren aan fans. Hoe gaat dit in zijn werk? En hoe ziet het volledige proces - van inbound tot outbound – eruit?

Vechten voor acceptatie - Manon van Opdorp vertelt haar verhaal

Het heeft lang geduurd voordat Manon van Opdorp echt werd geaccepteerd als directeur van familiebedrijf Van Opdorp Transportgroep. Na vijf lastige jaren, heel hard werken, een sabbatical en duidelijke afspraken met haar nieuw gevormde MT, zit ze nu helemaal op haar plek.

Dino's reizen fossielvrij het land door

Fossiel vervoer zonder fossiel. Natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden bedacht een bijzondere logistieke operatie om de triceratops-fossielen in het hele land tentoon te kunnen stellen. De dinosaurussen gingen met een elektrische truck van zero-emissievervoerder Breytner van plaats naar plaats door Nederland.

Jonge logistics engineers zoeken naar verhaal achter data

Logistics engineers helpen logistieke stromen optimaliseren door de inzet van data en analysetools. Maar ook zijn deze medewerkers de brug tussen IT en operatie, blijkt uit een interview met logistics engineers Lucy Schwaab (23) en Sjoerd Rijs (25).

Cityhub van DHL in Arnhem is een echte voorbeeldlocatie

DHL eCommerce investeert op dit moment volop in innovaties om het werk efficiënter, gemakkelijker en duurzamer te maken en om de kwaliteit van pakketbezorging verder te verbeteren. Niet alleen in de centrale en regionale hubs, maar ook in de nieuwe cityhubs ligt de focus volop op automatisering en robotisering.

Jongeneel vervangt maatwerk door standaard TMS

Familiebedrijf Jongeneel Transport uit Valkenburg (Zuid-Holland) staat aan de vooravond van een digitale transformatie. Na meer dan vijftien jaar een eigen systeem gebruikt te hebben, implementeert het bedrijf nu een nieuw TMS.

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?

Lees het gratis online magazine - Logistieke dienstverlening

Lees het gratis online magazine - Logistieke dienstverlening

Overnames zijn weer aan de orde van de dag in de logistieke sector. Een hele grote van de laatste tijd was die van Bakker Logistiek door het Franse Stef. Bijzonder in diverse opzichten. Dat geldt ook voor de verzelfstandiging van het logistieke bolwerk in Geldermalsen waar de Blokker winkels hun voorraad uit krijgen. Dat is nu een zelfstandige logistiek dienstverlener met een specifieke focus.

Gratis online magazine - maak kennis met uitblinkers in logistieke dienstverlening

Gratis online magazine - maak kennis met uitblinkers in logistieke dienstverlening

Hoe onderscheiden logistiek dienstverleners zich in de markt? En waarom is het belangrijk om net iets meer te doen dan simpelweg tegen scherpe tarieven transport- en/of opslagdiensten aanbieden? Dat is de centrale vraag in de zesdelige podcastserie Uitblinkers in de logistiek. Verder in dit gratis online magazine van Logistiek.nl aandacht voor de visie van de verlader. Wat verwachten zij van hun logistieke partners? Daarnaast nemen we onder andere een kijkje bij Movianto, Fedex en Greetz.

Online magazine januari 2023: Logistieke dienstverlening

Online magazine januari 2023: Logistieke dienstverlening

Is de logistieke sector nou data driven of niet? Onderzoekers proberen daar het antwoord op te formuleren in dit online magazine van Logistiek.nl. Het biedt een interessant inzichtje in hoe het er nu voor staat. Digitalisering gaat echter ook vaak over toekomstige ontwikkelingen. Waar ligt bijvoorbeeld de toekomst voor AI (Artifical Intelligence) - CB is daar druk mee bezig - en blockchain, waar Technische Unie toch mogelijkheden in ziet? Dit en meer in dit gratis online magazine.

Online magazine juli 2022: Logistieke dienstverlening

Online magazine juli 2022: Logistieke dienstverlening

Elke maand een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Met achtergrondverhalen, video's en foto's. Dit gratis online magazine gaat over logistieke dienstverlening.