Gesponsord

Hoe blijf je operationeel ondanks netcongestie?

Hoe blijf je operationeel ondanks netcongestie?
Johan ter Borg, algemeen directeur van KiesZon

Hoe blijf je in de logistieke sector opereren wanneer je last hebt van netcongestie en stijgende energiekosten? Integrale energie-oplossingen bieden uitkomst. Ze dragen niet alleen bij aan duurzaamheidsambities, maar bieden ook economische voordelen. Johan ter Borg, algemeen directeur bij KiesZon, vertelt hoe integrale energieoplossingen een grote rol kunnen spelen in de toekomst van de logistiek.

De energietransitie heeft geleid tot een toename van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Hoewel deze bronnen essentieel zijn voor een duurzame toekomst, heeft de snelle groei ervan ook een bijeffect: netcongestie. Het overbelaste elektriciteitsnet maakt het moeilijker voor bedrijven om hun groeiambities waar te maken. Wanneer het net vol raakt, kunnen uitbreidingsplannen stil komen te staan of worden vertraagd.

“Logistieke bedrijven moeten zich niet alleen aanpassen aan de groeiende vraag naar energie, maar ook naar de beperkingen van het netwerk. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar het verbruik, maar ook naar alternatieven zoals energieopslag en slimme distributie van opgewekte energie”, vertelt algemeen directeur Johan ter Borg van KiesZon.

Integrale energieoplossingen als antwoord

Zijn bedrijf biedt oplossingen voor deze uitdagingen in de logistieke sector, die vooral bestaan uit integrale energieoplossingen die verder gaan dan alleen het leveren van energie. Door het combineren van onder andere energieopwekking, -opslag en slimme sturing kunnen logistieke bedrijven hun energiebeheer optimaliseren. Dit maakt een bedrijf minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Ter Borg legt uit: “We bieden een totaaloplossing die bedrijven helpt van advies tot uitvoering, en zorgt voor duurzame energieoplossingen zonder dat zij zich zorgen hoeven maken over het technische aspect van de implementatie.”

Volgens Johan ter Borg is de aanpak uniek omdat deze niet alleen gericht is op het leveren van energie, maar op het volledig ontzorgen van bedrijven in hun energiebehoeften. “Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de techniek, of de installatie. Samen met onze moederorganisatie Greenchoice begeleiden wij ze bij elke stap, van het advies en ontwerp tot het onderhoud van de systemen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun core business.”

Praktische toepassingen

De logistieke sector staat voor complexe energievraagstukken door de groeiende elektrificatie van wagenparken, stijgende energiekosten en netcongestie. De integrale energieoplossingen van KiesZon spelen in op deze uitdagingen en helpen bedrijven hun energievoorziening efficiënter en duurzamer te maken en te voldoen aan wet- en regelgeving.

Door bijvoorbeeld zonne-energie, batterijopslag en slim energiemanagement te combineren, kunnen logistieke bedrijven hun energieopwekking en -verbruik optimaal afstemmen. Ter Borg: “Dit betekent dat bedrijven hun daken effectief kunnen benutten voor zonne-energie en overtollige energie kunnen opslaan voor later gebruik. Hierdoor kunnen ze piekbelastingen opvangen, netcongestie omzeilen en hun afhankelijkheid van het energienet verkleinen.”

Daarnaast wordt volgens Ter Borg de elektrificatie van logistiek steeds belangrijker. Door laadpalen te integreren in het energiemanagementsysteem kunnen bedrijven hun elektrische vrachtwagens en bestelwagens op een kostenefficiënte en duurzame manier opladen met zelf opgewekte zonne-energie. “Dit verlaagt niet alleen de operationele kosten, maar draagt ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector.”

Financiële voordelen en ontzorging

Naast technologische voordelen biedt KiesZon ook financiële oplossingen die bedrijven in staat stellen om zonder grote initiële investeringen te verduurzamen. Leaseconstructies of dakhuur maken het mogelijk om de noodzakelijke apparatuur te installeren zonder dat dit een zware last voor de balans wordt. “We begrijpen dat investeringen in duurzame technologie een grote stap kunnen zijn. Daarom bieden we flexibele financiële oplossingen zodat bedrijven kunnen verduurzamen zonder grote kapitaalinvesteringen”, aldus ter Borg.

Een duurzame toekomst voor logistiek Nederland

De integratie van slimme energieoplossingen is geen luxe meer, maar een noodzaak voor logistieke bedrijven die willen groeien in een wereld waar energie steeds schaarser en duurder wordt. Door proactief te investeren in duurzame energie kunnen bedrijven niet alleen hun kosten beheersen, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. “De toekomst van logistiek is duurzaam. Wie nu investeert in integrale energieoplossingen, plukt daar op de lange termijn de vruchten van. Wij helpen bedrijven bij elke stap van de transitie.”

Dit artikel is gesponsord door KiesZon.

Gesponsord
Gesponsord
sponsored content

Gesponsord Fudura: 'Wacht niet met verduurzamen, investeer slim'

Hoe bereid je je als organisatie in de logistiek voor op de energietransitie? Stap één is het in kaart brengen van de huidige en toekomstige energiebehoeften, stellen Carlos Mendes Aguiar en Sven Jaspers van Fudura dat bedrijven ondersteunt bij deze transformatie. "Data speelt een cruciale rol."

Range anxiety stamt uit de tijd dat elektrische wagens nog geen grote accu hadden om ver te rijdenGesponsord
Gesponsord
sponsored content

Gesponsord Elektrisch laden thuis, op het werk en onderweg; wat moet je weten?

Hoewel een toekomst met uitsluitend elektrische vrachtwagens nog ver weg lijkt, is de opmars van elektrische bestelbusjes niet te stoppen. Wat moet je weten over elektrisch laden thuis, op het werk en onderweg?

De regering heeft eerder dit jaar al laten weten dat het plaatsen van zonnepanelen op nieuwbouwpanden voor bedrijven vanaf 2025 verplicht wordt.Gesponsord
Gesponsord
sponsored content

Gesponsord Logistiek kan cruciale rol spelen in energietransitie

Steeds meer panden in Nederland worden voorzien van zonnepanelen. Zowel woonhuizen als bedrijfspanden leveren op die manier een mooie bijdrage aan de energietransitie. Met name voor de bedrijven in de logistieke sector is een cruciale rol weggelegd.

Gesponsord
Gesponsord
sponsored content

Gesponsord 'Duurzaam verpakken: automatisch en toch iedere bestelling op maat

Volgens een recent verschenen artikel in Trouw nemen Nederlandse huishoudens in een jaar zo'n 98 miljoen kilo verpakkingsmateriaal in ontvangst. Dat is 12 kilo per huishouden en 5,6 kilo per persoon. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek van Recycling Netwerk Benelux en laten de noodzaak zien voor een duurzamere e-commerce.