BridgeFund: 'Wij financieren ondernemers vooruit'

BridgeFund: 'Wij financieren ondernemers vooruit'

Als logistiek ondernemer weet je als geen ander dat groei vaak afhankelijk is van investeringen. Of het nu gaat om een nieuwe bestelbus, een uitbreiding van je magazijncapaciteit, of extra personeel voor piekperiodes, er komt altijd een moment waarop je bedrijf een impuls nodig heeft. Hoewel je misschien wilt wachten tot je voldoende eigen kapitaal hebt opgebouwd, kan een zakelijke lening vaak een snellere en slimmere weg naar succes zijn.

In een markt waar banken steeds terughoudender zijn met zakelijke kredieten, zoeken ondernemers vaker naar alternatieve financieringsbronnen. Julian van de Steeg, CEO van BridgeFund, legt uit hoe strategisch lenen logistieke bedrijven kan helpen groeien.

Investeren in de logistieke sector

De logistieke sector wordt gekenmerkt door seizoenspieken en wisselende klantvragen. Dit kan leiden tot de behoefte aan investeringen in bijvoorbeeld extra voertuigen of een efficiënter opslagsysteem. Ook kunnen onverwachte kosten, zoals stijgende brandstofprijzen of reparaties, je budget onder druk zetten. Lenen biedt dan niet alleen de mogelijkheid om te groeien, maar ook om beter voorbereid te zijn op deze financiële verrassingen.

Volgens Van de Steeg zijn veel Nederlandse ondernemers terughoudend met lenen, zeker in de logistiek. “Maar als je kijkt naar wat een investering kan opleveren, is lenen vaak een logische stap. In de Verenigde Staten is het normaal om te lenen voor groei en dit terug te betalen met de extra inkomsten. Dat geldt ook voor de logistieke branche: investeer je in capaciteit of efficiëntie, dan leidt dat tot hogere marges en omzet.”

Voordelen van strategische investeringen

Het principe is simpel en vormt vaak de basis van succesvol ondernemen. Stel, je runt een logistiek bedrijf. Door te investeren in nieuwe voertuigen of betere IT-systemen, kun je meer vracht vervoeren, sneller leveren, en meer klanten bedienen. Strategische investeringen via een zakelijke lening helpen je sneller opschalen en inspelen op de vraag van de markt.

Niet elk bedrijf heeft altijd de middelen om die stap zelfstandig te zetten. Wachten tot je genoeg gespaard hebt, kan betekenen dat je kansen mist of concurrenten je inhalen. “Wij begrijpen dat als je een kans ziet, je snel wilt handelen. Reken alles goed door, en als het positief uitpakt, moet je ervoor gaan.”

Snelle toegang tot kapitaal

Een van de grootste uitdagingen voor logistieke ondernemers is het vinden van snelle en flexibele financiering, vooral nu banken minder bereid zijn om kleine leningen te verstrekken. In de logistiek, waar timing cruciaal is, kan het te lang duren om goedkeuring van een bank te krijgen. Hier komen aanbieders zoals BridgeFund in beeld, die snelle zakelijke leningen aanbieden voor ondernemers die snel moeten schakelen.

“Door simpelweg je zakelijke bankrekening te koppelen aan ons systeem, kunnen we binnen enkele minuten bepalen of een lening mogelijk is. Vaak heb je binnen een dag het geld op je rekening”, zegt Van de Steeg. Je onderneming moet wel minstens een jaar bestaan en minimaal 50.000 euro omzet draaien. “We richten ons niet op startups, omdat daar het risico te groot is. Maar als je onderneming zich heeft bewezen, staan wij klaar om te helpen.”

Flexibele financiering door ondernemers

De zakelijke financieringswereld is flink veranderd. “Bij ons zijn het ondernemers die geld beschikbaar stellen voor andere ondernemers. Waar je bij banken te maken had met lage rentes, bieden wij een plek met marktconforme rente. Je draagt bovendien bij aan de groei van de Nederlandse economie”, zegt Van de Steeg.

Alternatieve financieringsmarkt

BridgeFund speelt een cruciale rol in de alternatieve financieringsmarkt voor het mkb, vooral in sectoren zoals de logistiek. Sinds de oprichting zes jaar geleden is het bedrijf uitgegroeid tot 140 medewerkers en verwerkt het jaarlijks 90.000 aanvragen, goed voor ongeveer 400 miljoen euro aan leningen.

“Onze kracht ligt in eenvoud en snelheid. Met ons algoritme en een persoonlijke aanpak kunnen we snel financiering bieden, zonder uitgebreide businessplannen of jaarcijfers. Zo kunnen ondernemers snel aan de slag met hun plannen.”

Investeren in de toekomst van je bedrijf

Logistieke ondernemers staan voor grote uitdagingen in een snel veranderende markt met sterke concurrentie. Tegelijkertijd biedt deze dynamiek volop kansen voor groei en innovatie. Door strategisch te lenen, kunnen bedrijven inspelen op nieuwe trends, hun capaciteit uitbreiden en zich voorbereiden op de toekomst.

Van de Steeg concludeert: “Als je ziet dat een investering meer oplevert dan wat het kost om te financieren, moet je die kans benutten. Zakelijk lenen is dan niet alleen een optie, maar vaak de slimste zet, zeker in een branche als de logistiek, waar efficiëntie en snelheid essentieel zijn.”

Dit artikel is gesponsord door BridgeFund.