Dé driedaagse logistieke hotspot komt er aan

Dé driedaagse logistieke hotspot komt er aan

Van 5 tot en met 7 november 2024 transformeert de Koninklijke Jaarbeurs tijdens ICT&Logistiek en Logistica Next tot dé driedaagse hotspot waar de hele logistieke sector bijeenkomt. Daar wil je bij zijn: je ontdekt er oplossingen bij de 300+ exposanten, laat je inspireren door 200 sprekers, leert over de laatste trends en ontwikkelingen, benut de case studies en wisselt ervaringen uit met duizenden professionals.

"De vakbeurzen ICT&Logistiek en Logistica Next bieden een platform waar innovatie, kennisdeling en samenwerking centraal staan. De beurzen vinden logischerwijs gelijktijdig plaats; automatisering, digitalisering, duurzaamheid en ketensamenwerking zijn dé trends in de (intra) logistiek. De effecten daarvan zijn overal zichtbaar: het slim omgaan met technologie, energie, ruimte en mensen,” vertelt Corien den Ouden, Beursmanager ICT&Logistiek en Logistica Next. “Door professionals en stakeholders te verbinden, dragen we samen bij aan de vooruitgang en veerkracht van een toekomstbestendige logistieke keten.”

Hoofdthema: The Future Starts Here

Corien den Ouden, Beursmanager ICT&Logistiek en Logistica Next
Corien den Ouden, Beursmanager ICT&Logistiek en Logistica Next

Volgens Den Ouden richt het evenement zich vol op de toekomst van de sector. "Hoe ga je slim om met technologie, energie, ruimte en mensen? Wat heb je nodig voor meer grip op jouw logistieke processen? Hoe los je tijdgebrek of personeelstekort op? Op de beursvloer ontdek je trends, strategische inzichten en praktische tips die antwoord geven op al je vragen. Je vindt er concrete oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen!"

Met meer dan 300 exposanten en een grotere beursvloer is het aanbod op ICT&Logistiek en Logistica Next diverser dan ooit. Er zal veel aandacht zijn voor data science, supply chain management en warehouse automation. In de Logistics Arena vind je het keynote-programma, waar interessante sprekers kennissessies geven over cruciale onderwerpen die de toekomst van de logistiek vormgeven. Laat je inspireren door waardevolle inzichten en innovatieve strategieën van koplopers.

De Logistics Arena is het vlaggenschip van het programma. Maar je kunt je kennis ook verdiepen in specifieke onderwerpen. "Bezoekers kunnen hun eigen programma samenstellen uit de verschillende kennissessies in de Thematheaters op de beursvloer," vertelt Den Ouden. Alle sessies op de beurs zijn vrij toegankelijk.

Volop activiteiten

Op de Start-Up Straat kun je kennismaken met innovatieve start-ups. "De TLN-tours staan dit jaar opnieuw op het programma," aldus Den Ouden. "Nieuw zijn de Thematours, gericht op AMR-oplossingen, orderverzamelsystemen en veiligheid in de werkomgeving. En voor studenten hebben we De Logistieke Speeddate, waarbij je in gesprek kunt gaan met logistieke bedrijven."

"Wil je zien hoe geautomatiseerde transportoplossingen onze logistiek veiliger, efficiënter en slimmer kunnen maken? Bekijk dan de TNO-demo’s die ook nieuw zijn op de beurs. Op het NVC Innovatiepaviljoen ontdek je alle ontwikkelingen op het gebied van transportverpakkingen.

"Op het Cyber Security Paviljoen ontdek je hoe je de cyberveiligheid binnen jouw organisatie vergroot, daarnaast kun je in de Escape Room Cyber Security ervaren hoe je een cyberdreiging binnen 30 minuten oplost."

‘Hét Logistiek Debat’

Maar Corien den Ouden heeft nog meer tips. "Bezoek vooral ook Hét Logistiek Debat (vLm) waar het gaat over de actuele logistieke thema’s," vertelt ze. "De onderwerpen: logistieke uitdagingen en innovatie in crisistijd, slim ruimtegebruik in Nederland, en de haalbaarheid van duurzame mobiliteit en alternatieve brandstoffen. De debatten worden begeleid door Marijke Roskam en vinden dagelijks plaats van 14:30u tot 15:00u op de Mainstage."

Logistica Award

De Logistica Award, die op 5 november wordt uitgereikt, is dé onderscheiding voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek. Op 6 september worden de drie genomineerden bekend gemaakt. De vraag is wie van de drie deze felbegeerde prijs wint. "Dit maakt jurylid en voorzitter René de Koster op 5 november bekend tijdens de Awardshow," aldus Den Ouden.

Op de hoogte blijven?

Alle deelnemers en het complete programma bekijk je op www.ict-en-logistiek.nl en www.logistica-next.nl. Benieuwd naar het laatste nieuws? Volg de LinkedInpagina’s van ICT&Logistiek en Logistica Next.

Bestel een gratis ticket

Benieuwd? Je bezoekt beide beurzen met één toegangsbewijs. Bestel hier nu je gratis ticket.

Dit artikel is gesponsord door Koninklijke Jaarbeurs.