Als voorraadhoudend bedrijf weet u als geen ander dat de kosten voor opslag- en transportmiddelen behoorlijk kunnen oplopen. Dat zijn de middelen natuurlijk wel waard, want een opgeruimd magazijn en goed opgeslagen voorraad is belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Voor alle processen zoals het inrichten en het uitleveren van uw orders. En de veiligheid van uw medewerkers.
Daarvoor heeft u gewoon kwalitatief goede en sterke materialen nodig, en dat heeft een prijs. Maar wat nu als u kunt besparen op opslag en intern transport? Zonder dat het ten koste gaat van de functionaliteit en de veiligheid van uw medewerkers? Met een oog op duurzame oplossingen. Niet alles hoeft gloedjenieuw te zijn of in uw eigen bezit te zijn.
Goed voor uw portemonnee
Voor de meeste magazijnen geldt dat de inrichting met opslagmaterialen vooral functioneel moet zijn, robuust, efficiënt en veilig. Ze kunnen tegen een stootje en zijn niet bedoeld om bij de klant te gebruiken. Is het dan erg dat de producten een krasje of gebruikssporen hebben? Welnee, want in een magazijn zijn ook nieuwe producten snel beschadigd. Waar gehakt wordt vallen spaanders.
Waarom zou u dan niet een product met gebruikssporen een tweede kans geven? Zo lang ze hun werk maar doen. Dat is goed voor het milieu, omdat u het hergebruikt. En het is ook goed voor uw portemonnee. Want gebruikte goederen kunnen wel tot 70 procent goedkoper zijn dan nieuwe producten. Dus wanneer er een krasje op producten mag zitten is dat een stuk voordeliger.
Zonde van geld en ruimte
Heeft u gedurende het jaar piekmomenten? Heeft u dan extra opslag- of transportmiddelen nodig of hoe pakt u dat dan aan? Opslag- en/of transportmiddelen aanschaffen die u voor korte tijd nodig heeft, is echt zonde van het geld en de ruimte. En het milieu, want ze kunnen nog prima hergebruikt worden. Na afloop van de actie nemen de extra producten (veel) ruimte in. Of verkoopt u ze dan weer en neemt u het verlies? Vaak is huren dan een betere oplossing.
Boris Vildósola Bustos, CEO Kruizinga, zegt dat heel helder: “Huren van middelen kan een tijdelijke behoefte direct invullen. U gebruikt de producten zolang u ze nodig heeft. Daarna vervullen ze weer bij een ander bedrijf een nuttige rol. Dat scheelt geld en er blijven geen onnodige middelen in de weg staan.”
Drukke feestdagen, festival- of oogstseizoen? Voor tijdelijke oplossingen en piekmomenten is het vaak slimmer om uw warehouse te voorzien van tijdelijke oplossingen. Net even wat meer rolcontainers, net even wat meer mobiele stellingen of gaascontainer erbij. Groot spul waar u het liefst weer snel van af bent na die drukke periode, omdat ze de rest van het jaar ongebruikt ruimte in uw magazijn innemen. Huren is een slimme, kostenbewuste en milieubewuste oplossing omdat een andere ondernemer het product gebruikt nadat u het hebt teruggestuurd.
De toekomst is circulair
In de circulaire toekomst, gebruiken we minder grondstoffen en willen we dat afval niet meer bestaat. Hiervoor zijn modellen ontwikkeld met hapklare strategieën om dit eenvoudiger te kunnen bereiken. Nederland liep in 2016 hierin voor op andere landen. Helaas bleek na onderzoek eind 2022 dat we stilstaan. Als we op de huidige voet doorgaan, behalen we de gestelde doelen voor 2030 en 2050 niet. Het moet allemaal sneller én slimmer.
In het programma voor 2023 stapt de overheid dan ook af van de eerdere vrijblijvendheid. Het is duidelijk dat er grotere stappen genomen moet worden. Dit staat in het Nationale Programma Circulaire Economie (NPCE) van afgelopen januari. Dit programma is niet alleen krachtiger het biedt bedrijven meer ondersteuning met onder andere de noodzakelijke kennis én financiering. Op deze manier willen ze de benodigde gedragsverandering versnellen. Voor de kennis kunnen we terecht bij het versnellingshuis Nederland Circulair. Met kennis en financiële ondersteuning kunnen bedrijven ook echt stappen ondernemen.
Hergebruik en verhuur
Voor Kruizinga is hergebruik en verhuur dagelijkse kost. Twee belangrijke strategieën voor de circulaire economie. Ze kennen de functie van de robuuste opslag- en transportmaterialen door en door. En gaan daarbij op zoek naar de vraag achter de vraag bij klanten. Want een klant heeft vaak niets eens per se behoefte aan een mooi nieuw product. De klant zoekt een oplossing. Voor een probleem. Daar de juiste oplossing voor bieden. Dat vindt Kruizinga slim ondernemen voor de klant en voor henzelf.
Daarom heeft u de keuze bij Kruizinga voor nieuw, gebruikt en huurproducten. En kan in veel gevallen ook nog helpen met maatwerkoplossingen. Slimme warehousing is uw vraag voor te leggen aan een van de specialisten en samen down to earth op zoek te gaan naar de beste oplossing.
Dit artikel is gesponsord door Kruizinga